stilte & Verbinding

iedere woensdagochtend 

Iedere woensdagochtend bied ik een activiteit aan in het kader van stilte en verbinding. 

een keer in de zes weken

Elke activiteit komt één keer in de zes weken voorbij. 

activiteiten

Wollige Woensdag | Creatieve Stille Tijd (fysiek en online) | Stiltewandeling |
Schoonheid (fysiek & online bij voldoende animo)

Hieronder lees je meer over de inhoud van de activiteiten.

aanmelden

Je kunt je aanmelden via de button onder aan deze pagina. De activiteiten bied ik gratis aan, maar mocht je een gift over willen maken dan is deze van harte welkom!


Wollige woensdag

 

Hou jij ook zo van dingen maken met wol? Of zou je het graag willen leren? Lijkt het je leuk om samen met een aantal vrouwen lekker wollig bezig te zijn? Onder het genot van een kopje koffie/thee en wat lekkers samen ‘nifelje’ (handwerken op z'n fries).
 
Je bent van harte welkom! Neem je wollige project mee (haken, breien, macramé, weven, vilten, borduren enzovoort). Het lijkt mij zo leuk om te zien waar iedereen mee bezig is, dat is vast inspirerend. Wil je leren haken of breien? Dat kan ook, ik leer het je graag! Ik heb een koffer vol wolletjes en genoeg haak- en breinaalden om het een keer te proberen. Je hoeft dus niks mee te nemen. Daarnaast heb ik genoeg ideeën voor leuke ‘beginners projecten’. 
 
Wolletjes | Ontmoeting | Creativiteit | Inspiratie | Gezelligheid 

Data: 11 januari | 22 februari | 5 april | 17 mei
9:30-11:30 Kollumerzwaag


creatieve stille tijd

Hou jij net als ik van creatief bezig zijn en van stille tijd? Of heb je nog nooit bedacht dat je ook op een creatieve manier stil kunt zijn? Of wel bedacht, maar geen idee hoe te beginnen?

Dan is dit wat voor jou!

Deze ochtenden staan in het teken van samen stil zijn en onze ontdekkingen creatief te verwerken. Ik kies elke keer een bijbeltekst die centraal zal staan en een creatieve verwerking. Ik begin met een korte inleiding, daarna volgt een schrijfopdracht in stilte + een creatieve verwerking in stilte. Daarna zullen we een moment nemen om te delen, voor wie dat wil, van wat we hebben ontdekt of ontvangen.

Per ochtend zijn er zeven plekken beschikbaar. Aanmelden is dus noodzakelijk.

We werken in een Stiltedagboek; een dummy op A5 formaat. Geschikte boekjes hiervoor vind je bij de Action, boekenvoordeel, of online. Belangrijk is dat het boekje dik papier heeft, minimaal 140 grams. De Art Creation boekjes van Talens zijn ook een aanrader en in allemaal mooie kleuren te krijgen. (ik kon het niet laten en heb een aantal ingekocht, wanneer je fysiek aanschuift kun je er eentje bij mij kopen)

Daarnaast ontvangt de online groep na aanmelding een lijstje met de benodigde materialen voor de betreffende ochtend. Heb je iets niet dan bedenk ik samen met je een vervangend materiaal (bijvoorbeeld ipv verf, kleurpotloden).

Data Fysiek: 25 januari | 1 maart | 5 juli
Data Online: 8 februari 

9:00-11:00 (kan ook iets eerder zijn)

Zelf aan de slag!

Ik wil je aanmoedigen om ook na, of tussen de door mij aangeboden momenten door, zelf actief aan de slag te gaan met Stille Tijd. Het boekje 'Dicht bij God' leven van Eline is een aanrader om je op gang te helpen en je enthousiast te maken en te houden. Je gaat ontdekken wat voor jou wel en niet werkt. Wat jouw taal is, wat bij jou past als persoon. Zonder schuldgevoel, maar vanuit een blijde verwachting tijd doorbrengen met God.

'Dicht bij God leven'

Zou jij ook graag meer tijd met God willen? Baal je soms diep vanbinnen dat jij: - jouw bijbel opnieuw vergat open te slaan vandaag? - je amper kunt concentreren tijdens je stille tijd? - in slaap viel voor het einde van je gebed? Goed nieuws: jij bent niet de enige. Vanuit Elines verlangen om God beter te leren kennen, startte ze een zoektocht. Ze ontdekte dat God niet verlangt naar prestaties, maar naar een relatie. Het ontwikkelen van jouw unieke vriendschap met Jezus is de sleutel tot een leven dicht bij God. Via gebed, bijbellezen en activiteiten geeft dit boek jou 40 verfrissende ideeën om je vriendschap met Jezus te verdiepen en op die manier dicht bij de Bron van leven te zijn. Een mooi vormgegeven boek met full colour binnenwerk.

stilte wandeling

Hou jij, net als ik, ook zo van wandelen en van stil zijn? Even naar binnen keren, luisteren naar wat er binnen in je leeft? Niet doordraven, maar bewust even 'stil staan' bij alles wat er mag zijn? Dan is dit iets voor jou.

 We verzamelen bij mij in de Studio en gaan na een korte instructie op pad. We beginnen kletsend, maar op een gegeven moment luid ik de stilte in. Onderweg zijn we stil en zijn er drie pauzes waarbij je een opdracht ontvangt waar je al wandelend in stilte over na gaat denken/mee aan de slag gaat. Op een gegeven moment luid ik de stilte weer uit en mag je weer volop kletsen. We sluiten af in de Studio met bakje koffie en thee en delen (wanneer je dat wilt) van wat je onderweg hebt ontvangen.

Ik bereid iedere keer een thema voor en zoek bij dit thema een aantal passende quotes en bijbelteksten. In de Studio kies je met welke quote of bijbeltekst jij op weg wilt gaan. Onderweg ontvang je drie opdrachten om stil te staan bij het thema. 

Deze wandeling is geschikt voor zowel christenen als niet christenen, omdat je zelf de insteek kiest.  Wat we gemeen hebben is dat we vrouwen zijn die onderweg zijn op hun levenspad. Ieder op haar eigen wijze. 

Maximaal 8 deelneemsters, dus aanmelden is noodzakelijk.
Nodig: wandelschoenen, pen en een schriftje, flesje water voor onderweg.

De wandeling gaat door bij ieder weertype, tenzij het code rood is. 
Elk weer is wandelweer ;-)

Datum: volgt
9:00- tot maximaal 12:00 
lengte wandeling 5-7 km

schoonheid

De kunstenares is de zinnelijke, creatieve vrouw, die vanuit haar eigen middelpunt vormgeeft. Ze zoekt een vorm om uiting te geven aan wat haar beweegt. Haar vreugde en zorg, haar levenslust of gewoon haar zin voor schoonheid zoeken een vorm. Dat maakt haar scheppend.

Uit: Je ware vrouwelijkheid ontdekken - Anselm Grün en Linda Jarosch


Een groep voor christelijke kunstenaressen (in de breedste zin van het woord) die graag hun creativiteit inzetten voor Gods Koninkrijk.

'Ik wil creativiteit een grotere plek in mijn dagelijks leven geven. Hoe, wat, waar? Wat is mijn creatieve bestemming? Ben ik een kunstenares? Hoe verbind ik creativiteit en geloof? Hoe mag ik mijn creativiteit inzetten?' Samen gaan we hierover in gesprek. Ontdekken we welke vragen er in de groep leven, waar we mee aan de slag willen. Duiken we naar binnen door middel van creatieve schrijfopdrachten en geven datgene wat we ontdekken vorm door middel van een creatieve verwerking. Op deze manier verbinden we hart en hoofd.

Praten, dromen, bemoediging, herkenning, verbinding, lachen, huilen, delen. Het gaat iets moois worden! Ik host het met liefde! Ik weet uit ervaring hoe fijn het is om met anderen over je creatieve avonturen te kunnen sparren, je vragen, struggles, maar ook je zegeningen. Ik zie er naar uit!

Klinkt dit als iets voor jou? Meld je dan aan! Heb je nog vragen? Stel ze!
We komen vier keer bij elkaar, wanneer je je aanmeld is dit dus voor alle vier de data.

Data: 1 februari | 29 maart | 26 april | 31 mei ovb (fysiek)
9:30-11:30 Kollumerzwaag
Nog 1 plek!kosten

Al deze activiteiten bied ik kosteloos aan. Mocht je toch graag een vrijwillige bijdrage doen dan is deze welkom. In de bevestiging op je aanmeldingsmail ontvang je het rekeningnummer voor giften of je kunt een donatie kwijt in het regenboog spaarpotje dat in de Studio staat.

Aanmelden

Vul bij 'bericht' in voor welke activiteit je aanmeld en voor welke datum. 
Bij Schoonheid doe je vier keer mee en hoef je geen datum in te vullen.