Blog op Facebook

Aangezien ik altijd vergeet om hier de Blog up to date te houden :-) verwijs ik je graag door naar mijn Facebook pagina. Daar doe ik regelmatig updates.

 

https://www.facebook.com/ChantalHulshoffMixedMediaArt/

0 Berichten

Workshop Serie Maria - deel 1

Workshop serie Maria - deel 1
Geslaagde avond! Diverse tekenoefeningen gedaan, zowel hilarisch als frustrerend voor de perfectionisten onder ons smile emoticon Het was gezellig! Volgende week gaan we een begin maken met de achtergrond.

0 Berichten

Maria

Maandagavond start de Workshop serie 'Maria'! Zin in! Een grote groep deze keer, negen dames. 

Dinsdagmiddag was ik even met mijn oudste dochter shoppen in Dokkum en wat vind ik daar? De bijschrijfbijbel/craftbijbel! Overal en nergens uitverkocht en niet meer in herdruk. Natuurlijk heb ik er een meegenomen! Voor de liefhebber: er liggen er nog twee. Ze kosten 30 euro. In de zomer komt er een nieuwe journal Bible uit, NBV, maar die is vast duurder en waarschijnlijk niet veel anders. Grijp je kans! smile emoticon

 

Gelijk maar even creatief aan de slag gegaan met een prachtige tekst over Maria uit Lukas 2. De workshop Bible Journallen in maart zit vol, maar waarschijnlijk plan ik er nog een op 12 april. Je mag je vast opgeven, nog acht plekjes beschikbaar.

meer lezen 0 Berichten

Workshop Bible Journallen

Zaterdag 2 april mag ik een Workshop Bible Journallen verzorgen op een Woman Event in Urk. Zin in! Het wordt een mooie dag! En om het nog leuker te maken plak ik er samen met Talitha een nachtje B&B aan vast, gezellig!

 

 

 

0 Berichten

Bible Journallen

Afgelopen dagen druk bezig geweest met Bible Journallen. Van allemaal technieken en materialen uitgetest, dingen uitgezocht, filmpjes gekeken enzovoort. Erg leuk om te doen! Binnenkort geef ik een workshop, hou deze pagina in de gaten voor verdere info.

meer lezen 0 Berichten

Storyboard

Storyboard/mood board gemaakt n.a.v. een opdracht van de online Art Journal workshop die ik volg. Leuk om te doen! Ik verzamel altijd al plaatjes die me aanspreken en bewaar die in een doos. Deze opdracht was dan ook zo klaar smile emoticon Deze manier van 'bewaren' is inspirerender dan wanneer het in een doos ligt.

0 Berichten

Gel Medium

meer lezen 0 Berichten

Art journal workshop

Even heerlijk een uurtje geprutst met 'mijn kleurenpalet' naar aanleiding van de online Art Journal workshop. Ook leuke mixjes uitgeprobeerd: oliepastel en gewone pastel mixen met water of gesso. Wat is het effect? Heerlijk prutsen! Er staat een leuke opdracht op de planning: een storyboard maken. Binnenkort maar even mee bezig. 

 

Het thema van de workshop is 'your story'. Heb het boek Hartstocht van Coby Kremer aangeschaft. Daarin ga je ook op zoek naar 'your story', leek me wel een leuke combinatie. Misschien kan ik de dingen die ik met behulp van dat boekje ontdek vertalen naar mijn Art Journal. We'll see..

meer lezen 0 Berichten

Op de ezel

Op de ezel - work in progress. Liep er net langs en zag hoe mooi de zo'n op de juiste plek scheen. Zin om met dit schilderij verder te gaan! 

Heb me aangemeld voor een online Art Journal workshop van Jeanne Oliver en inspirerende gastdocenten. Ook zin in! Moet maar kruizen in mijn agenda zetten om tijd te reserveren voor creativi-tijd, want de tijd glipt me door de vingers. 

 

Loop ook met plannen voor een volgende workshop serie. Deze keer over Maria, de moeder van Jezus. Ook zin in? Laat het me weten.

0 Berichten

Kerstworkshop

meer lezen 0 Berichten

Workshop Bevrijdende Liefde The End

Proudly we present: de eindresultaten van de Workshop serie Bevrijdende Liefde n.a.v. het gelijknamige boek van Francine Rivers. Ik ben supertrots op mijn cursisten, wat hebben ze allemaal iets prachtigs gemaakt! Ik heb van jullie genoten! Bedankt voor jullie gezelligheid, creativiteit en openheid. Het was genieten! Ik ga jullie stiekem best een beetje missen. smile emoticon

meer lezen 0 Berichten

Workshop Bevrijdende Liefde - deel 5

Wat zijn we heerlijk ontspannen en creatief bezig geweest gisteravond! Het wordt zo mooi! Sylvia helemaal blij met haar canvas. Na weken 'zoeken' naar wat ze wilde heeft ze het eindelijk ontdekt smile emoticon Ruth zat helemaal in de creatieve flow. Zo leuk om te zien! Jammer dat we drie dames misten. Nog een keertje en dan gaan we onze eindproducten showen, Be prepared!

meer lezen 0 Berichten

Workshop Bevrijdende Liefde - deel 4

Even een paar kiekjes van de achtergronden die tijdens de workshopserie 'Bevrijdende Liefde' worden gemaakt. Heb de foto's halverwege de avond gemaakt, dus eigenlijk is het al niet meer zo up to date, ha, ha..

Iedereen had deze keer een lied of gedicht gezocht dat bij het verhaal past. Sylvia bracht haar lied al zingende ten gehore. Kippenvel! 


Het wordt mooi! En heel verschillend! (meer foto's op mijn Facebook pagina)

0 Berichten

Goed bezig!

De daad bij het woord gevoegd! Maandag papieren uitgezocht voor mijn grote schilderij en de opmaak erop geschetst. Dinsdag kwam mijn art journal binnen. Vanavond na het werk even een paar achtergronden gemaakt (kon niet stoppen!) die later verder uitgewerkt kunnen worden.

meer lezen 0 Berichten

vrolijk

Gisteravond ben ik samen met Inge naar een special van de Bethel geweest waar Wilma Veen sprak. Dit wilde ik niet missen. Ik vind haar werken prachtig! Ze bleek ook nog een inspirerend spreekster te zijn. (je kunt de avond terugzien via de site van de Bethel Drachten) Ik kocht het boekje 'Ik vrolijk jou' en Wilma signeerde het met:

"Lieve Chantal, dat vrolijkheid jouw hart mag blijven vullen, ondanks alles, dankzij alles, Wilma" 

Dat raakte me (waarschijnlijk schrijft ze in elk boekje deze tekst, maar dat maakt niet uit.) Ik ben van nature een vrolijk mens (toch?), maar door drukte ben ik die vrolijkheid zo nu en dan even kwijt. Vrolijkheid ondanks alles, dankzij alles. Prachtig! Ik kies ervoor om de drukte niet mijn vrolijkheid te laten bederven en ik blijf vrolijk, omdat ik zo ontzettend gezegend ben en zoveel reden tot vrolijkheid heb. Zo! Dus! 

Hetzelfde geld voor mijn creativiteit. Ik kom er niet meer aan toe. Mijn grote tafel is leeg, mijn materialen liggen op locatie. Daar gaat verandering in komen. Ik heb een groot Art Journal gekocht en ga vanaf deze week mezelf 'verplichten' (of gunnen? klinkt mooier :-)) elke week iets te maken. Ik wil verder met een aantal grote werken die half af op de ezel staan. De ideeën zijn er wel, maar de tijd ontbreekt. Ik wil mijn talent (mag ik dat zo opschepperig zeggen? ik vind van wel, ha, ha) niet in de grond stoppen. Zo! Dus!

Een heel epistel op maandagmorgen wink emoticon Ik wens je een fijne week toe, met genoeg 'gedenk-momenten' om even stil te staan bij je zegeningen en gewoon even dankbaar te genieten! xx

0 Berichten

Worshopserie "Bevrijdende Liefde' - deel 3

Gisteravond een schrijfopdracht gedaan over een paar regels uit het boek. Prachtig om elkaars inzichten te horen! Bijzonder om te ontdekken dat we uit eenzelfde stukje tekst zoveel verschillende dingen halen. Hetzelfde geld voor de canvassen. We hebben allemaal min of meer dezelfde opdracht, maar je kunt nu al zien dat het heel verschillend gaat worden. Ben benieuwd!
(helaas heb ik niet van alle canvassen een close-up)

meer lezen

Window of Hope

Ik mocht in opdracht een schilderij maken voor een stichting die zwangere verstandelijk beperkte vrouwen begeleid. De opdrachtgeefster had een duidelijk idee en daarmee ben ik aan de slag gegaan. De stichting wil een Window of Hope zijn voor deze vrouwen en baby's en daarom heb ik er een overduidelijke Window in verwerkt. Deze heb ik goud gemaakt, omdat wat God aanraakt in goud veranderd, maar ook omdat het werk dat deze mensen doen goud is. De tekst die ik gebruikt heb was op verzoek van de opdrachtgeefster. Ik heb hem ook achter het raam geplakt. Daarnaast heb ik gekozen voor vlinders, deze symboliseren de moeders en kinderen die door de Window of Hope de toekomst invliegen. Wederom gekozen voor de kleur goud. Een vlinder staat wat mij betreft symbool voor kwetsbaar, hoop, nieuw leven, kracht. Het schilderij is inmiddels overhandigd en vol ontroering ontvangen.

meer lezen 0 Berichten

Workshop Bevrijdende Liefde - deel 2

Gisteravond was deel twee van de Workshop Serie 'Bevrijdende Liefde'. Het was weer een geslaagde avond. Mooie, openhartige gesprekken n.a.v. het boek en heerlijk gefröbeld! We hebben een tweede laag papier aangebracht. Deze keer met knipsels uit tijdschriften, tissue papier, servetten en stof. Het wordt steeds mooier! (meer foto's op mijn Facebook pagina!)

0 Berichten

Workshop Bevrijdende Liefde Deel 1

Gisteravond was de eerste keer van de workshop serie 'Bevrijdende Liefde'. Acht enthousiaste vrouwen aan tafel! Het was gezellig! Er werd zo nu en dan zo ingespannen gewerkt dat het helemaal stil was smile emoticon De eerste laag zit op de canvas en we laten ons verrassen wat er verder nog gaat komen. Zin in!! En wat is het een prachtig, ontroerend verhaal.

0 Berichten

Pompoen Challenge

Gaan Pompoenen en Mixed Media Art samen? Dat vroeg ik me af deze week en daar ga ik achter komen smile emoticon Op Pinterest kom je allemaal leuke ideeën tegen over hoe je een Pompoen kan pimpen, maar een be-mixed-mediat-e Pompoen ben ik nog niet tegen gekomen. Ik ga de Challenge aan! Jij ook?

Je krijgt precies een week de tijd om een pompoen te be-mixed-media-en of op een nadere manier te decoreren. Volgende week zondag plaats ik een foto van mijn resultaat op mijn Facebook Pagina en jij mag die van jou delen onder die post. Gewoon voor de fun, gewoon omdat het leuk is om eens 'buiten-de-lijntjes' te denken. Are you in?

0 Berichten

Freedom

De zomervakantie is voorbij, het 'normale leven' is weer begonnen. De hele zomervakantie heb ik niks media-achtigs gedaan. Had wel een paar dingen mee op vakantie, maar het kwam er niet van. 

Gisteren kreeg ik een lief kado van mijn mem: het boek Creative Girl van Danielle Donaldson. Zij maakt echt prachtige dingen! Ze werkt voornamelijk met waterverf, niet echt mijn ding (vind het een heel leuk medium, maar weet niet precies hoe het moet :-)), maar ik kon niet wachten om iets n.a.v. het boek te gaan maken. 

Vanmiddag ben ik de studio ingedoken en heb me prima vermaakt. Heb mijn 'kritiek op mezelf' even uitgeschakeld en gewoon gedaan. Dat is nog best lastig, ha, ha, ben niet zo snel tevreden. Oefening baart kunst, heb ik me maar voorgehouden en ik ben uiteindelijk best wel tevreden met mijn oefening.

Het verhaal erbij: oh, help de vakantie is voorbij en de drukte komt weer op je af en iets met ballen in de lucht houden smile emoticon

Eind september wil ik weer met een workshopserie beginnen zin in! Jij ook? Hou dan mijn pagina in de gaten, later meer info.

0 Berichten

laatste keer Rachab

Vandaag de laatste keer Rachab! frown emoticon Wat hadden we het leuk, wat hadden we het goed! En wat zijn de resultaten mooi! Er zijn weer (creatieve) grenzen verlegd. Helaas was Lucia er vandaag niet bij. Zij heeft haar Rachab vorige week mee naar huis genomen en werkt thuis verder. Toch show ik hieronder alvast even haar Rachab 'so far'. Prachtig! De rest van de Rachabs zijn 'af' al worden er hier en daar thuis nog wel wat finishing touches gedaan. Rikje voegt nog een scharlaken koord toe en Trees wil nog even wat laatste dingetjes doen. 

Het zit er op; drie workshopsseries n.a.v. de boeken van Francine Rivers: Batseba, Tamar en Rachab. We houden Ruth en Maria nog ten goede (yeah!), maar eerst ga ik na de zomer een andere workshopserie aanbieden. Deze keer n.a.v. het boek Bevrijdende Liefde van francine Rivers. Deze keer gaan we niet een vrouw maken, maar een hart (of wat er maar in je opkomt bij het verhaal) op een canvas van 50x50cm. Heb je belangstelling, laat het me vast weten.

meer lezen 0 Berichten

Rachab deel 5

Vandaag begonnen we aan een 'spannende' klus: Rachab op de canvas zetten en het gezicht schilderen. Best lastig, maar het gaat de goede kant op. Het komt goed! Volgende week gaan we verder.

0 Berichten

Rachab deel 4

Rachab - deel 4

Vanmorgen de laatste hand gelegd aan de achtergronden. we begonnen allemaal met een (stukje van) een songtekst die we uitgezocht hadden bij het verhaal van Rachab op de achtergrond te schrijven. Dit deden we met paintmarkers of een kroontjespen. Daarna zijn we met templates in combinatie met verf en modeling paste en stempels aan de slag gegaan. De volgende twee keren gebruiken we om Rachab vorm te geven.


Wat is het weer een prachtig verhaal, met zoveel herkenbare stukjes uit ieders eigen leven. We delen met elkaar, leren van elkaar, lachen en huilen en hebben het goed!


(voor meer foto's zie mijn FB pagina)

0 Berichten

Hannah

Hannah (mijn lieve, bijna 3 jarige, nichtje) drukt haar creatieve stempel op ons 'samen-maken-met-restjes-verf-uitprobeer-schilderij'! Voor degenen met een minder kunstzinnig oog: ze heeft konijntjes getekend wink emoticon

Samen met mijn dochters maak ik dit grote schilderij. Telkens als er restjes verf zijn mogen zij een stukje schilderij naar eigen inzicht invullen. Ze mogen gebruik maken van templates, diverse schildermaterialen en natuurlijk gekke ideetjes uittesten. Erg leuk om te doen! Het is een project dat met fases weer even helemaal hot is en dan weer maanden vergeten word. Ooit is het af en anders maar niet smile emoticon

0 Berichten

Rachab deel 3

Rachab - deel 3

 

Vanmorgen weer heerlijk creatief bezig geweest! We hebben weer verder aan de achtergrond gewerkt. Deze keer op een andere manier dan bij de voorgaande workshops. Erg leuk! Volgende keer gaan we verder en als het lukt Rachab vast in grote lijnen erop tekenen.

0 Berichten

Rachab deel 2

Vanmorgen was deel twee van Rachab. Als huiswerk had ik o.a. de opdracht gegeven om thuis op zoek te gaan naar dingen waarmee je kunt stempelen/patronen maken. Zo leuk om te zien wat er werd meegebracht! 

We hebben deze 'huis-tuin-en-keuken-materialen' gebruikt om ons eigen papier te maken m.b.v. de Gelli Plate. De Gelli Plate is een flexibele rubberen plaat waarmee je kunt mono printen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Als je eenmaal op dreef bent is het moeilijk te stoppen. We hebben ons beperkt tot drie/vier papieren per persoon. Ze zijn erg goed gelukt! Een deel hebben we verwerkt in de achtergronden en een deel zal misschien laters als jurk of sluier voor Rachab gebruikt worden. (voor meer foto's zie mijn FB pagina)

0 Berichten

Freubelen

Ik bladerde wat door een paar tijdschriften en kwam allemaal leuke patroontjes tegen. Voor het het wist had ik een stapeltje papier en een canvas en mod podge erbij gepakt en ging ik aan de slag smile emoticon

De uitdaging: een mixed media schilderijtje maken met alleen maar 'huis-tuin-en-keuken-materiaal'. Omdat ik zo'n vermoeden had dat een aantal van jullie dat vast ook wel leuk vinden om te doen (en om te bewijzen dat je heus niet de wereld aan dure spullen hoeft aan te schaffen, voordat je iets kunt maken ;-)) besloot ik iedere stap vast te leggen.

Zie hieronder het resultaat! Mocht je nu ook de kriebels krijgen en iets leuks maken, voel je vrij het hier te showen!

Op Facebook staan de foto's van het hele proces en onder de foto's staat de 'werkbeschrijving', je moet er dus even op klikken smile emoticon

0 Berichten

Bakken

0 Berichten

Rachab deel 1

Rachab - week 1
Het was weer vanouds gezellig! Zie al die lachende bekkies, ha, ha.. Volgende keer moeten we 'skelkjes' (=schorten in het fries) om, want iedereen zat onder de gesso. We hebben uitgebreid het boek besproken en daarna de papieren voor de achtergrond uitgezocht en op de canvas geplakt. Volgende keer gaan we ook zelf papier maken, leuk!

0 Berichten

workshop

Gezellige workshop gisteravond! Zes dames, drie verschillende thema's (uitdaging voor de juf ;-)), maar het is gelukt! Iedereen ging  met een mooi resultaat naar huis.

0 Berichten

Haken en Kunst

De laatste tijd ben ik druk aan het haken en iets minder druk aan het mixed media-en. Ik doe mee aan twee CAL's: de Sophie's Universe en de Dutch Granny Square. Zo leuk! 

 

Op Pinterest kom je soms van die leuke 'color scemes' tegen en ineens bedacht ik me dat het wel leuk was om ook van die kleurenschema's bij mijn kunstwerken te maken. Je ziet links een schilderij van mij en rechts de bijpassende SMC Catania kleuren. Zowel in de mixed media als het haken kies ik vaak voor dezelfde kleurtjes. Ik heb zin om nog een granny deken te maken (als deze af is), maar dan in kleur. Welk kleurschema zal ik gebruiken? (klik op 'meer lezen' voor nog zeven foto's)

meer lezen 0 Berichten

De Tamars zijn klaar!

De Tamars zijn af!! Het was nog keihard werken vanochtend smile emoticon Ondanks het feit dat we al een extra keer hadden ingepland viel het niet mee om op tijd klaar te zijn, maar het is gelukt! 

Supertrots ben ik op mijn cursisten, die stuk voor stuk iets prachtigs hebben gemaakt, grenzen hebben verlegd, creatieve bronnen hebben (her)ontdekt, openhartig waren in de gesprekken n.a.v. het verhaal, liefdevol voor elkaar. Stuk voor stuk prachtige vrouwen, met prachtige gaven en talenten, waardoor elke Tamar ochtend was als een warm bad waar we even heerlijk in rond mochten dobberen. Ik heb van jullie genoten en ben trots op jullie! Cheers op het resultaat, maar vooral op het proces (want dat is uiteindelijk het belangrijkste!) Ik zie uit naar Rachab! xx


Proudly we present: TAMAR! (klik op 'zie meer' om de andere foto's te zien!)

meer lezen 0 Berichten

Plannetjes

Broed op leuke plannentjes voor na de zomer smile emoticon

Na Batseba, Tamar en binnenkort nog Rachab (voor gevorderden), had ik zin om het over een iets andere boeg te gooien. Het boek 'Bevrijdende Liefde' heb ik altijd een prachtig boek gevonden en het lijkt mij dan ook super om dit boek te gaan gebruiken voor een nieuwe 'mixed media art / boekenclub workshop serie'. 

Het verschil met de voorgaande serie's zal zijn dat we groter gaan werken, er geen dame op de canvas komt, maar een hart. Nog meer tijd voor de achtergrond nemen, ook andersoortig materiaal in de canvas gaan verwerken (denk aan kant, knopen, lint etc). Nou ja dat idee, groots, veel, experimenteren. Heerlijk!

Info volgt nog, want zoals gezegd ben ik nog aan het broeden smile emoticon Kon het alleen niet laten mijn plannen vast even te delen.

0 Berichten

Tamar - week 6

Vandaag werd het 'spannend': Tamar mocht op de met zorg gemaakte achtergrond geschilderd worden! We zijn er nog niet helemaal klaar mee (want we hebben elke keer ook weer veel te veel te kletsen), maar de volgende keer doen we de 'finishing touches'.

0 Berichten

Kadootje

Geslaagd verjaardagskadootje! Gisteravond een workshop gegeven aan een groep dames waarvan een deel onlangs jarig was geweest en de workshop als kadootje hadden gekregen van de andere vriendinnen. Leuke manier om een feestje te vieren! 

Iedereen ging met een mooi resultaat naar huis! 


Heb je ook iets te vieren of wil je gewoon zomaar een keer een workshop volgen? Dat kan! Zie het kopje 'workshops' voor de opties.

0 Berichten

Jarig! Twee jaar!

Vandaag bestaat 'Chantal Hulshoff Mixed Media Art' twee jaar! 

Gevoelsmatig bestond het jaar 2014 voornamelijk uit creativiteit t.b.v. Run4you Thailand, maar toen ik vanmiddag even door de foto's en het blog van het afgelopen jaar bladerde bleek dat niet helemaal waar te zijn :-) Ik kwam erachter dat ik best wel een druk jaar heb gehad, ha, ha..

Dit was het jaar waarin ik startte met de workshop series n.a.v. boeken van Francine Rivers over bijbelse vrouwen. We begonnen met Batseba, zitten nu middenin Tamar en Rachab staat nog op de planning. Deze workshops zijn helemaal geworden wat ik voor ogen had! Ik geniet van deze combi, van creativiteit en diepgang. Het is puur genieten!

Dit was ook het jaar waarin een aantal schilderijen van mij een poosje in een winkel in Dokkum verkrijgbaar waren.

Waarin ik drie mixed media kits voor Scrobby mocht maken.

Waarin er stukje over mij en mijn 'kunst' t.b.v. IJM in de Zomer stond, een uitgave van Sestra.

Het jaar waarin ik Bible Journalling ontdekte, mijn studio een dag openstelde en vrouwen van heinde en verre kwamen om te leren journaals. Zo leuk!

Waarin ik ontdekte dat ik groots en abstract werken ook erg leuk vind. Dat ik door mixed media art heb geleerd om minder perfectionistisch te zijn en dichter bij mijn gevoel kan blijven.

Toch heb ik de laatste tijd zelf niet veel meer gemaakt. Zit even in een dip wat dat betreft. Elke keer als ik iets maak denk ik nu 'heb ik weer een schilderij, waar laat ik dat allemaal'. Ben op het moment even helemaal into haken, maar de mixed media komt vast wel weer. Heb ideeën genoeg namelijk :-) Mocht je me willen verlossen van mijn kunstwerken, ik heb een shop op mijn website ;-) 

Ik zie uit naar een creatief nieuw jaar! Het afgelopen jaar heeft me veel leuke nieuwe dingen gebracht en ik hoop dat dit jaar ook leuke verrassingen in petto heeft! Proost!

0 Berichten

Tamar - week 5

Heerlijk met de achtergronden bezig geweest. Wat is dat toch leuk! We komen, ondanks de extra ingeplande les, bijna nog tijd te kort wink emoticon

Vandaar het idee om voor de zomervakantie nog een serie voor gevorderden te doen. Het gevorderden deel houd in dat we de twee 'portret leren schetsen' lessen overslaan en daardoor meer tijd hebben om met de achtergrond bezig te zijn en bijvoorbeeld eigen papier te maken enz. Van de Batseba en Tamar groep gaan er sowieso drie meedoen aan deze vervolgserie. Mocht je mee willen doen en jezelf wat betreft portretten tekenen als gevorderde beschouwen, dan kan dat.

'Rachab' (voor gevorderden)
Donderdagochtend 9:30-11:30 uur
21/5 28/5 4/6 11/6 18/6 25/6
Kosten: €75 incl. materiaal
boek: Onbeschaamd van Francine Rivers

0 Berichten

Tamar - week 4

Tamar deel 4 - Vandaag heerlijk met de achtergronden bezig geweest. Helaas was Trees er niet bij, maar volgende week gaan we samen de 'schade' even inhalen. Lucia doet iets leuks met eierschalen, geeft een leuk effect. We zijn er nog lang niet klaar mee, maar proudly we present them so far:

0 Berichten

Exodus

Vanmiddag even heerlijk bezig geweest. Een tijdje terug de opzet voor dit schilderij al gemaakt, het idee voor de uitwerking zat in mijn hoofd en vanmiddag eindelijk uitgevoerd. Ik ben tevreden smile emoticon

meer lezen 0 Berichten

Tamar - week 3

Vanmorgen was de derde keer van de Tamar workshop. Na de koffie en de apfelstrudel eerst maar eens wat dieper het verhaal ingedoken. Het verhaal van Tamar lijkt zo moeilijk en veraf, maar heeft zeker raakvlakken met onze levens. Het leek mij goed om echt even tijd te nemen om die raakvlakken te zoeken. We hebben er uitgebreid de tijd voor genomen en wat was het goed! Aan het einde van de workshop de zoektocht naar de papieren en plaatjes voor de achtergrond verder opgepakt. Volgende keer gaan we plakken en kliederen ;-)

0 Berichten

Linkse dames en heer

Deze vrolijke 'linkse' (met links getekende) dames en heer komen weer thuis. Na een aantal weken in een winkeltje in Dokkum te hebben gehangen krijg ik ze weer terug. Niks verkocht, maar wel veel positieve reacties. Mocht je er eentje willen kopen dan kan dat, let me know :-)

0 Berichten

Tamar - week 2

Tamar - week 2
Vandaag de tweede keer Tamar. De sfeer was goed, vrolijk, enthousiast en open. Bijna iedereen had thuis braaf haar 'huiswerk', oefenen op schetsen, gedaan en de vorderingen zijn zichtbaar. Vandaag nog even verder geoefend, divers tekenmateriaal gebruikt en een begin gemaakt met het uitzoeken van de papieren voor op de achtergrond. Volgende keer gaan we vrolijk verder met de achtergrond. Erg leuk om te doen!

0 Berichten

Mutsen Meisjes Workshop

"Mutsen-Meisje-Workshop"

Dinsdagavond 17 februari / 20.00-22:00 uur / Elzenhof 33 Kollumerzwaag / €15 incl. materiaal / aanmelden kan via een comment onder deze post.

Wat gaan we doen? We gaan een mixed media 'Mutsen-Meisje' maken op een ronde canvas (doorsnee 20cm). we beginnen met het schetsen van een lief meisje, daarna gaan we de canvas be-mixed-media-en, vervolgens geven we ons meisje een plekje, leuk woord/quote erbij en dan als finishing touch voegen we 'sneeuw' toe.

Het word leuk! Je kun trouwens nog steed meedingen voor gratis deelname aan deze workshop. Zie de post over de 'Mutsen-Meisje-Challenge' hieronder. Tot nu toe zijn er twee inzendingen smile-emoticon

(ik ben t/m zondag wifi-loos en kan pas zondagavond reageren op aanmeldingen en eventuele vragen)

0 Berichten

Afreageren

Even heerlijk alles van me af getekend smile emoticon Vanmorgen heeft mijn Pake zijn aardse huis voor zijn hemelse thuis ingeruild.  De hele dag loop ik al van alles, maar tegelijk niks te doen. Ik besloot even te gaan zitten, muziek van Keith Green opgezet en ben gaan schetsen. 

Nu de Tamar workshop van start is gegaan ben ik weer helemaal into meisjes tekenen. Deze tekening begon met het oefenen op een oog, ik weet dat de proporties van het gezicht niet kloppen smile emoticon (het gezicht is om het oog ontstaan), maar het heeft me even heerlijk stil gezet. En stiekem vind ik haar best leuk.


0 Berichten

Mutsen Meisjes Challenge

// Mutsen-meisje challenge! //
-> Win gratis deelname aan de ‘Mutsen-Meisjes-Workshop’! <-

Onderstaande mutsen reclame kwam ik tegen in een tijdschrift. Ik vond de meisjes zo leuk dat ik besloot een paar ‘Mutsen-Meisjes’ te schetsen en in te kleuren met waterverf. En vandaag heb ik een meisje verwerkt tot een klein mixed media schilderijtje. Zo leuk om te doen! Binnenkort geef ik een "Mutsen-Meisje-Workshop"!

Ik heb een leuke uitdaging voor jullie! Schets je eigen ‘Mutsen-Meisje’, kleur haar in met potlood/viltstift/verf of maak haar van stof en vilt. Plaats onder dit bericht een foto van je resultaat en geef aan of je mee wilt dingen voor de gratis workshop plek. je mag ook gewoon voor de lol mee doen natuurlijk smile emoticon Ik ben benieuwd naar jullie creativiteit! 

Uit alle inzendingen word zondag 15 februari een winnaar getrokken door mijn lieftallige assistentes. De datum voor de workshop volgt nog, het word waarschijnlijk een dinsdag- of donderdagochtend of dinsdagavond in februari. Have fun!

0 Berichten

Heerlijk!

Zo! Dat was lang geleden! Heerlijk een paar uurtjes mixed-media-en smile emoticonAfgelopen week de studio helemaal opgeruimd, alles weer netjes, een lege tafel. De hele week had ik al zin om 'bezig' te gaan, maar het kwam er niet van. Gisteravond bedacht ik me dat ik nog een online workshop van de immer goedlachse Junelle had lopen waar ik niet aan toe was gekomen. Vandaag was het moment smile emoticon Yeah! Heerlijk! Ik proost op een creatief jaar!

meer lezen 0 Berichten

Tamar

De voorbereidingen voor de Tamar workshop deed ik in de zon, aan de rand van het zwembad in Thailand wanneer we even een vrij momentje hadden. Morgenochtend is de eerste workshop van de Tamar serie, met winterse taferelen op de achtergrond. Wat een contrast!

Heftig verhaal van Tamar, op jonge leeftijd uitgehuwelijkt aan een wrede man, met als doel een brug slaan tussen beide families. Naar haar wensen werd niet geluisterd. In Thailand sprak ik met Michelle (een voormalig Filipijns sponsorkind en afgestudeerd m.b.v. Compassion) die zich nu inzet voor vrouwen die uit de vrouwenhandel worden gered. Zij vertelde mij dat in sommige landen, o.a. haar land, kinderen (nog steeds) als bezit worden gezien en dat het lot van de oudste dochter is 'inkomsten verdienen voor de familie'. Meestal belanden deze meisjes in de prostitutie of worden ze verkocht aan mensenhandelaren en wacht hun hetzelfde lot. Hartverscheurend. Michelle wachtte hetzelfde lot. Gelukkig kwam zij bij een Compassion Project terecht en nam haar leven een hele andere en hoopvolle wending.

0 Berichten

twee nachtjes slapen..

Nog maar twee nachtjes slapen en dan is het zo ver, dan gaat dat gebeuren waar ik het afgelopen jaar zo druk mee bezig ben geweest. Zo druk dat ik soms zelfs helemaal geen tijd meer had om te mixed media-en frown emoticon Vrijdag stap ik samen met 40 andere Hollandse dames in het vliegtuig naar Thailand. We gaan daar een halve marathon lopen t.b.v. Compassion, een kindsponsororganisatie, en diverse Compassion Projecten bezoeken. In de aanloop naar deze reis heb ik €2500 aan sponsorgeld bij elkaar geknutseld en ge-actie-d, voor 5 kinderen een sponsor gevonden en keihard getraind, zodat ik straks in Thailand 21,4 km kan hardlopen. Ik heb er heel veel zin in! Vooral in het ontmoeten van Plafon, ons sponsorkindje. Natuurlijk kon ik het niet laten om even wat voor haar te mixed-media-en. Ik had zo lang niet meer aan mijn bureau gezeten dat ik, terwijl ik bezig was, echt moest zoeken waar mijn spul lag, ha, ha. In 2015 ga ik weer volop creatieven!

Wat betreft de 'Tamar workshop' ik heb nog twee plekjes vrij voor de donderdagochtend groep. Mocht je nu al weten dat je mee wilt doen, meld je dan vandaag of morgen even aan. Ben namelijk straks 11 dagen weg smile emoticon Ook bestaat er nog steeds de optie voor een tweede groep op een dagdeel/avond in overleg.

0 Berichten

Nieuwe blogpost

MELD JE AAN VOOR ‘Tamar’, een workshop serie n.a.v. het boek 'Ontsluierd' van Francine Rivers over het leven van Tamar. 

Het is een soort van 'creatieve - boekbespreking - mixed - media- iets'. We komen zes keer bij elkaar, lezen elke keer van te voren thuis een hoofdstuk uit het boek en bespreken dit voordat of tijdens het creatief bezig zijn (maar net wat het fijnste werkt :-)). We gaan onze eigen Tamar maken, canvas, formaat 50x40 cm

Elke keer pakken we een stukje uit het proces van het creëren van een ‘Mixed Media Dame’. Ik help je bij elke stap. Dus denk niet direct ' ik kan nooit een portret maken', ja dat kun je wel! (zie voor bewijs de foto’s van de Batseba workshop!) Het wordt vooral leuk, gezellig en ontspannen. We gaan met links tekenen (tenzij je links bent, ha, ha), een achtergrond maken, een portret schilderen, een toepasselijke quote erbij zoeken en natuurlijk het boek bespreken.

Er is plek voor maximaal zes dames. Het plan is een keer in twee weken op donderdagochtend bij elkaar te komen. De eerste keer is 5 februari 2015. Locatie: Elzehof 33, Kollumerzwaag. Duur: twee uur - van 9:30-11:30 uur.

De kosten zijn €75 p.p. dit is inclusief het materiaal, maar exclusief het boek.
(bol.com e-book €11,99 / boek €15 / bieb)

Bij veel belangstelling start ik een tweede groep bij voorkeur op vrijdagochtend (start 13 februari 2015), maar een ander dagdeel is ook bespreekbaar. 

Vragen stellen of aanmelden kan door een mail te sturen naar: chantalhulshoff@gmail.com 

Mocht je nog twijfelen lees dan de reacties van de deelneemsters aan de eerste serie ‘Batseba’ 

Inge: Het is ontzettend boeiend om samen met een groepje vrouwen het leven van een vrouw uit de Bijbel onder de loep te nemen d.m.v een mooie Roman en dan heerlijk je creativiteit er op los te laten onder begeleiding van een super getalenteerde mixed media juf. Zeer gezellig en echt de moeite waard!!!

Frouckje: Je hoeft zelf geen kunstenaar te zijn om mee te doen, iedereen kan dit! Het boek is de leidraad van elke bijeenkomst. Onder begeleiding van Chantal leer je door oefeningen de onderdelen van een mixed media canvas maken. Stapsgewijs creëer je je eigen kunstwerk. Daar waar je vastloopt, geeft ze advies en ideeën. Maar inspiratie komt ook door de groepsleden om je heen. Samen bespreek je de hoofdstukken van het boek, een geromantiseerd verhaal uit de bijbel. Maar er is ook ruimte voor persoonlijke inbreng. Je gevoel of gedachte over het verhaal, over God en hoe deze thema's je eigen leven raken. Een heel gezellige en complete meerdaagse workshop!

Lucia: Oh, ik heb genoten. Was elke keer weer een feestje om naar toe te gaan. Sluit me bij de andere dames aan. De combinatie van onderwerp van het boek...het 'geestelijke' leven .....de groep en je eigen creatieve proces. Waar je zelf geen idee hebt als je begint wat het wordt.... de verborgen geheimenissen en talenten komen en door de professionele hulp/ advies helemaal tot zijn recht. Iedereen kan het en gaat met een tevreden en goed gevoel naar huis ...en ook wel een beetje trots. Gezelligheid op en top. Ik ben volgende x weer van de partij.

Jellie: Vond het heel bijzonder om op deze manier bezig te zijn met als thema een vrouw die je in de Bijbel maar kort tegenkomt. Je afvragen hoe haar leven geweest kan zijn, het boek lezen wat als een geromantiseerde versie over haar is geschreven door Francine Rivers, er met elkaar over praten, het betrekken op je eigen leven en er ook nog eens een mooie mixed media canvas over maken. Voor mij was het echt genieten. Creatief bezig zijn is heerlijk ontspannen en echt iedereen kan iets moois maken met alle tips en informatie die Chantal je geeft. Echt de moeite waard om een keer (of vaker) te doen. Top!

Anne Geertje: Het is heel leuk om zo'n workshop te doen! Per keer een hoofdstuk lezen en daar met je groepje over praten. Dit kan heel diep gaan, je bouwt echt een band met elkaar op. Naar aanleiding hiervan krijg je ideeën om te verwerken in je canvas. Chantal begeleid je stap voor stap door de processen! Het wonderlijke is dat elk op zijn eigen manier tot een prachtige creatie komt! Ik heb er van genoten!

0 Berichten

Mixed Media Kerst Kit Scrobby

Vanmiddag eindelijk weer eens ge-mixed-media-at! Heerlijk! Was er de laatste tijd niet aan toe gekomen. Wel twee grote schilderijen gemaakt, die ik binnenkort wel even zal showen. Mocht voor Scrobby een Kerst Mixed Media Kit maken. Het is een engel geworden. Nu nog even tijd maken om een handleiding te schrijven, dan kan hij online.

0 Berichten

Documented Faith

Werd getipt over een idee van Stephanie Ackerman voor het jaar 2015: een 'documented faith' journal. Het idee is om je (geloofs)leven op een creative manier in een fleurig kleurig journal bij te houden. Je kunt je gratis aanmelden en krijgt dan elke maand een 'focus woord' toe gestuurd en wekelijks een bijbelvers of quote. 

Weet nog niet precies hoe ik het ga doen, of ik me ga houden aan de toegestuurde 'opdrachten' of gewoon mijn eigen ding doe (dat laatste is het waarschijnlijkst), maar een leuk idee vind ik het wel.

Bij de Kruidvat kocht ik voor twee euro een agenda en die heb ik gepimpt en elke bladzijde van washi tape voorzien, zoals de bedoeling was. Erg leuk geworden!

Hier kun je lezen over het waarom:
http://homegrownhospitality.typepad.com/homegrown_hospitality/2014/11/documented-faith-2015.html

En hier over het hoe:
http://homegrownhospitality.typepad.com/homegrown_hospitality/welcome-to-documented-faith-2015.html

0 Berichten

Batseba... the end.

Eindelijk is het zover! Proudly we present: our Batseba's!! 

Vanmorgen was dan echt de allerlaatste keer 'Batseba'. Wat hebben we het leuk gehad! Wat was het gezellig om zo samen op een creatieve ontdekkingstocht te gaan n.a.v. een prachtig verhaal over een bijzondere vrouw en een genadige God. 

We zijn als groepje naar elkaar toegegroeid en het was voor iedereen even slikken dat het nu afgelopen is. Gelukkig gaat het merendeel door met de workshop serie 'Tamar'! Ik heb genoten van jullie dames en ik ben blij dat jullie het zo naar jullie zin hebben gehad en met een prachtig eindresultaat naar huis zijn gegaan! Bedankt! 


(verder klikken voor meer foto's)

meer lezen 0 Berichten

Workshop Tamar

‘Tamar’, een workshop serie n.a.v. het boek 'Ontsluierd' van Francine Rivers over het leven van Tamar. 

Het is een soort van 'creatieve - boekbespreking - mixed - media- iets'. 

We komen zes keer bij elkaar, lezen elke keer van te voren thuis een hoofdstuk uit het boek en bespreken dit voordat of tijdens het creatief bezig zijn (maar net wat het fijnste werkt :-)). 

We gaan onze eigen Tamar maken, canvas, formaat 50x40 cm

Elke keer pakken we een stukje uit het proces van het creëren van een ‘Mixed Media Dame’. Ik help je bij elke stap. Dus denk niet direct ' ik kan nooit een portret maken', ja dat kun je wel! (zie voor bewijs de foto’s van de Batseba workshop!) Het wordt vooral leuk, gezellig en ontspannen. We gaan met links tekenen (tenzij je links bent, ha, ha), een achtergrond maken, een portret schilderen, een toepasselijke quote erbij zoeken en natuurlijk het boek bespreken.

Er is plek voor maximaal zes dames. Het plan is een keer in twee weken op donderdagochtend bij elkaar te komen. De eerste keer is 5 februari 2015. Locatie: Elzehof 33, Kollumerzwaag. Duur: twee tot twee en een half uur per keer - van 9:00/9:30-11:30 uur.

De kosten zijn €75 p.p. dit is inclusief het materiaal, maar exclusief het boek.
(bol.com e-book €11,99 / boek €15 / bieb)

Bij veel belangstelling start ik een tweede groep op vrijdagochtend, start 13 februari 2015.

0 Berichten

Batseba 5

Batseba // deel 5 // De spannendste ronde! Deze keer was het na weken van 'leren een vrouw tekenen' en een prachtige achtergrond maken tijd om Batseba haar plek op de canvas te geven. Zowel spannend voor de cursisten als de juf, maar we hebben ons dapper staande gehouden. De resultaten zijn prachtig. Hier en daar krijg je vast even een sneak week, maar de grootse onthullingen zijn volgende week, wanneer de finishing touches worden gedaan.

Volgende week alweer de laatste keer...zucht...we zien er allemaal tegenop. We hebben het zo leuk samen en het zo heerlijk om samen creatief bezig te zijn, te kletsen, te delen, te lachen. Gelukkig gaat een groot deel van deze groep door met de Workshopserie 'Tamar' die in februari start. 

Je kunt je nu alvast aanmelden bij mij als je ook mee zou willen doen. Er komt sowieso een donderdagochtend groep en bij grote vraag een tweede groep op vrijdagochtend. Stuur me een pb-tje als je mee wilt doen. (6 keer, half tien tot half twaalf, €75 excl. het boek 'Ontsluierd' van Francine Rivers, inclusief materiaal)

meer lezen

Gipsbuiken

Ik mocht twee gipsbuiken decoreren van een broertje en een zusje. Leuk setje zo!

Heb je ook een nog een saaie witte buik staan? Ik decoreer hem met alle liefde voor je!
0 Berichten

Bezoek

Vanmorgen kwam Femke haar plusklas bij mij in de studio langs. Ze hadden het de afgelopen weken over het thema 'Kunst'. Wat is er dan leuker om zelf als afsluiting een kunstwerk te maken? We hebben het wereldrecord 'zo-snel-mogelijk-een-mixed-media-kunstwerk-maken' verbroken! In anderhalf uur zijn er twee prachtige schilderijtjes gemaakt. Teamwork! Het was een gezellige ochtend met enthousiaste studenten! 

0 Berichten

Femke

'Mem, mag ik experimenteren met verf?' 'Natuurlijk Femke!' 

Verf uitgezocht, attributen uitgezocht, canvas op de ezel en gaan! 

Genoten van een paar creatieve uurtjes met mijn oudste dochter. Heb haar mooi haar gang laten gaan, zo nu en dan even wat tips gegeven wanneer ze vast liep. Mooi om te zien dat ze het 'van nature' in haar heeft. Het kunstwerk is nog niet af, maar soms is het ook goed om te stoppen en even afstand te nemen. Wordt vervolgd!

0 Berichten

Endless song

meer lezen 0 Berichten

Batseba 4

Batseba 'part 4' was wederom een succes! We hebben lekker de tijd genomen om verder te gaan met de achtergronden, want daar waren we nog niet op uitgekeken. Er is zoveel leuks om er op te plakken, schrijven, tekenen. Volgende keer gaan we Batseba erop zetten, spannend!

0 Berichten

Cou Cou

Afgelopen zaterdag eindelijk de schilderijtjes, die ik speciaal voor het leukste winkeltje van Dokkum heb gemaakt, afgeleverd. Waarschijnlijk hangen ze vanaf deze week bij Cou Cou aan de muur en kun je ze daar kopen. Leuk!

0 Berichten

Batseba 3

'Batseba part 3' Vanmorgen zijn we een half uur vroeger begonnen en nog kwamen we tijd 'te kort'. Wanneer je eenmaal lekker op dreef bent valt het niet mee om te stoppen  De bedoeling was dat de achtergronden klaar zouden zijn, maar we zijn nog niet aan de 'stempels en templates' toegekomen. De resultaten tot nu toe zijn al prachtig! Bijna jammer om er een Batseba op te schilderen, ha, ha..

0 Berichten

Kunstenaar in actie

De kunstenaar in actie  Vanavond ging ik nog even verder met mijn schilderij, Simon kwam gezellig bij me zitten. Wat ik niet wist is dat hij stiekem foto's maakte. Best grappig; Chantal in actie (met de broek op half zes, ha, ha, ophijsen gaat niet met vieze handen)

De foto's (in goede kwaliteit) van het eindproduct houden jullie nog te goed.

Witte tekst op de achtergrond: 'How can I keep from singing' Chris Tomlin 
- There is an endless song, echoes in my soul -

0 Berichten

Batseba 2

'Batseba' deel 2: het was weer leuk, goed en gezellig. We kwamen tijd tekort  Wat is het toch een leuke combi, een boeken-mixed media-clubje.

In februari start ik met een workshopserie over Tamar. Wil je verzekerd zijn van een plekje meld je dan even bij mij.

0 Berichten

Nieuwe blogpost

Okay, zo nu en dan ben ik in een experimentele bui  Afgelopen week besloot ik met mijn linkerhand een naakte dame te tekenen. Ze werd best leuk. Ik had haar eigenlijk wat meer 'uit model' willen maken, maar ze is wat ze is. Ernaast heb ik een ode aan het lijf geschreven: 'Lief lijf, ik hou van jou, lief lijf, ik ben blij met jou, lief lijf lief jou'

Fijn als je dat zo kunt zeggen. De grote meerderheid van de dames zal dat waarschijnlijk niet over haar lijf kunnen zeggen. Wat kunnen we onzeker zijn over onze imperfecte lijven. Ongelukkig. Verdrietig. Schaamte.

Daarom: lief lijf ik hou van jou! Lief lijf, je bent niet perfect, maar toch ben ik blij met jou. Lief lijf, wat ben ik blij dat ik in jou mag wonen. Lief lijf jij hoort bij mij. Bij alle fases in mijn leven. Dan weer wat dikker, dan weer wat dunner. Met de altijd en eeuwig aanwezige 'zwemband'. Toch: ik hou van jou. Wij horen bij elkaar, in goede en slechte tijden, in gezondheid en ziekte, tot de dood ons scheidt. Lief lijf ik kan niet zonder jou!

0 Berichten

Workshop

Gisteravond een gezellige en geslaagde workshop gehad! 

0 Berichten

Leuk nieuws!

Leuk nieuws! Binnenkort zijn mijn Dames verkrijgbaar in het leukste winkeltje van Dokkum! Echt zo leuk! Hoe/wat/waar dat hoor je binnenkort.

Het is de bedoeling dat ik een aantal schilderijtjes maak die dan binnenkort in de winkel te koop zullen zijn. En dat maken daar kwam ik helaas niet aan toe doordat ik het een beetje druk heb. Deze week heb ik twee kruizen gezet in mijn agenda en tijd gereserveerd voor creativiTIJD. Heerlijk! Een dame is af en een is in de maak. Ze worden leuk!

0 Berichten

Batseba part 1

Vanmorgen deel 1 van de workshopsserie Batseba gegeven. Het was geweldig! Precies wat ik voor ogen had: creativiteit, ontspanning, gezelligheid, hilariteit, diepgang. Ik heb genoten!

We hebben deze keer, naast het bespreken van een deel van het boek, allemaal leuke schetsoefeningen gedaan. Van hilarische oefeningen tot serieuzere portretten. Zo leuk om te zien dat het iedereen gewoon lukt om een portret te maken. To be continued! Ik ben enthousiast!

De volgende serie (start waarschijnlijk zo rond feb/mrt'15) gaat over Tamar (boek: Ontsluierd - Francine Rivers). Kun je vast even nadenken of je daar aan mee wilt gaan doen.

0 Berichten

She said yes

'She said yes to her heart and found new wings to fly'


Het gezicht is gedaan met behulp van een template. Speciaal besteld voor degenen die er tegenop zien een gezicht te moeten tekenen tijdens de Batseba workshop. Mocht dat je tegenhouden dan heb je nu geen excuus meer, nog een plekje vrij, we starten vrijdagochtend.

(en natuurlijk zorg ik er stiekem wel voor dat iedereen echt zelf een portret gaat maken ;-))

0 Berichten

Batseba

Nog 1 p l e k j e vrij voor de 'Batseba workshopserie' n.a.v. het boek 'Onuitgesproken' van Francine Rivers. Wil je mee doen laat het me zo snel mogelijk weten! We starten vrijdagochtend 26 september. Voor meer info: check het kopje workshops.

Mijn 'Journal Bible' werd gistermiddag bezorgd! Yeah! Vandaag direct maar even een begin gemaakt. Met patroonpapier en mijn gelli plate heb ik allemaal mooie papiertjes gemaakt, die ik op de randen van de bladzijde kan plakken. Leuk effect toch?!

0 Berichten

Open Studio: Bible Art

De open-studio 'bible art' was een succes! Negen dames en een kleine Johanna in de studio. Voor iedereen was 'bible art' nieuw en we gingen er allemaal fris in. Iedereen trok een willekeurige bijbeltekst uit een stapel en ging onder het genot van een bakje koffie/thee en een kwarktaart dapper aan de slag. De eindresultaten zijn erg leuk geworden! Voor herhaling vatbaar! 


Klik op 'meer lezen' voor meer foto's!

meer lezen 0 Berichten

Workshop

Aansluitend aan de Open Studio voor de 'dames van ver' (vier maal Emmen en een maal Den Haag) een Mixed Media Art workshop gegeven. Zeer geslaagd! 

meer lezen 0 Berichten

Leeg?!

En dit gebeurt dus eigenlijk nooit, drie meter tafel helemaal leeg! Ik was even keurig aan het opruimen, omdat ik vrijdagmorgen negen (!!) vrouwen, van heinde en verre, mag ontvangen tijdens de Open Studio waarbij we gaan 'Bible journallen'. Maar, een lege tafel is heel erg uitnodigend... Dus zat ik vanmiddag, terwijl het buiten zomers warm is, met drie jonge dames heerlijk te creatieven. De dames pimpten een schriftje en ondertussen werkte ik aan een 'ideetje'. Gezellig!

0 Berichten

In opdracht

In opdracht gemaakt: een cadeautje van Margreeth voor haar zus Hester die 5/9 afstudeerde, om haar te laten zien hoe trots ze op haar is en dat ze haar een geweldig en lief mens vind.

0 Berichten

Nieuwe hobby? ;-)

Guess what I did this morning? Juist! Heb een nieuwe hobby, ha, ha..


Nog zo'n drie plekjes vrij voor de 'open studio' volgende week vrijdag. Join the club! Dit is echt een super leuke manier om met Gods woord bezig te zijn. Kan het creatieve zielen van harte aanbevelen. Kom het gewoon proberen, eventueel heb ik wel een oefenbijbel beschikbaar.

0 Berichten

Open studio

OpEn sTuDiO // vrijdagochtend 19 september // 9:45-11:45 uur
B I B L E J O U R N A L L I N G // A R T W O R S H I P

Naar aanleiding van de leuke reacties op mijn post van gisteren over 'bible journalling' heb ik spontaan besloten vrijdagochtend de 19e mijn studio open te stellen (gratis dus) voor een ieder die zin heeft in 'art worship'. 

Spring op je fietske naar de kringloop en haal een 'tweedehands' bijbel en schuif volgende week gezellig aan. (of bestel zo'n leuk hip exemplaar) Ik heb zat materiaal om creatief met je bijbel aan de slag te gaan.

Let op: het is dus geen workshop  Iedereen gaat gewoon lekker zelf aan de slag. Inspiratie genoeg te vinden op Pinterest en Google. 

Kom je ook? Laat het me weten! Er passen maximaal tien mensen aan mijn tafel 

0 Berichten

Bible Journalling

Productief & creatief dagje gehad! Finishing touches gelegd aan de decoratie van een gipsbuik en druk bezig geweest met een schilderij 'in opdracht'. Zal de eindresultaten binnenkort showen. 


Tijdens mijn koffie pauze zag ik iets op FB voorbij komen over 'Bible Journalling'. Dat moest ik gelijk even testen natuurlijk! Muziekje aan, geurbrandertje aan, willekeurige Psalm uitgezocht en los :-) Best leuk om te doen, maar ik werk toch liever op canvas, ha, ha.. Sluit niet uit dat ik het vaker ga doen, maar het papier is zo dun, dus echt praktisch is het niet. Of zou het papier van zogenaamd 'Journal Bibles' dikker zijn. Iemand ervaring mee?


De workshopserie 'Batseba' gaat vrijdagochtend 26 september van start. Ik heb nog twee plekjes! Laat het me z.s.m. weten of je mee wilt doen. 

0 Berichten

Fotoshoot

Superleuke dag gehad vandaag! De shoot was erg gezellig! Helemaal mooi in de make-up en de kleren en toen buiten foto's gemaakt. Simon heeft ook nog gefigureerd in een aantal foto's als 'gulle gever'. Wie weet staan we straks samen in de Eva  Natuurlijk heb ik de kadootjes wel gegeven (zie foto rechts). Ze waren blij verrast! Dit hadden ze nog nooit meegemaakt. De kleuren en teksten die ik had gekozen waren ook precies goed/raak. Blij dat ik het gemaakt heb en gegeven 

0 Berichten

Eva

Morgen heb ik een fotoshoot voor de Eva in Weesp. Ik kom in de Eva met een stukje over collecteren. Inge en ik gaan in oktober langs de deuren voor Run4You  Vanmorgen 'even' iets gemaakt voor de fotografe en de styliste, omdat ik daar zin in had. Beide dames werken veel met vrouwen en ik vond het wel leuk om ze een Dame op Hout te geven. Nu nog hopen dat ik ze het durf te geven, ha, ha..

0 Berichten

Grootse opdracht

Voordat we op vakantie gingen kreeg ik een opdracht van de familie Piek uit Leiden om een groot Mixed Media schilderij te maken voor in hun woonkamer. Leuk en spannend tegelijk! Ik had nog nooit zo'n groot schilderij gemaakt. We overlegeden over wensen en kleuren. Er moest vooral veel te zien zijn/steeds weer iets nieuws te ontdekken zijn. Ik stelde voor om van ieder gezinslid een hobby of iets dergelijks erin te verwerken. Dat vonden ze een fantastisch idee. De afgelopen weken ben ik met het schilderij bezig geweest. Het bleek dat ik het kon, groots werken 

Deze week ging het schilderij op de post en gisteren kwam hij aan in Leiden, waar de familie hem samen uitgepakt heeft (wat nog niet meeviel, want ik had hem erg goed verpakt, ha,ha). Voor mij een spannend moment. Is het wat ze voor ogen hadden? Ik ontving al snel een mail met niks dan lof. Het was precies goed, prachtig met heel veel uitroeptekens, de tekst treffend, persoonlijk, de retro plaatjes, etc. Ik heb er met veel plezier aan gewerkt, het was een leuke uitdaging en ik ben erg blij dat hij zo goed in de smaak valt.

 

meer lezen 0 Berichten

Sunday Mornings

Ik heb me deze week ingeschreven voor een online workshop van Mindy Lacefield. Ik vind het leuk om van verschilende mensen met verschillende stijlen te leren. De workshop die ik volg heet "Sunday Mornings". Ben gisteravond even bezig geweest. Ben niet helemaal tevreden (haar armen kloppen niet), maar vind het toch best schattig geworden 

De opdracht was een 'Prayer Portrait' Ik vind haar gezichten altijd een beetje 'eng', dus ik heb geprobeerd het wat meer aan te passen naar mijn smaak/stijl.

'Lord help met to become me' Quote naar aanleiding van een een boek dat ik op het moment aan het lezen ben: Grace for the good girl van Emily P. Freeman. Een aanrader!

0 Berichten

Back home

Back home! (alweer een weekje by the way :-)) We hebben een heerlijke, ontspannen, zonnige, internetloze, gezellige vakantie gehad. Ik was van plan elke dag onze belevenissen creatief vast te leggen. Had heel creatief een schoenendoos met de hoogst noodzakelijke mixed media spullen ingepakt (zie foto), mijn art journaal vast voor-gepimpt, maar het is er niet van gekomen De doos bleef dicht. De hele vakantie. Wie had dat gedacht? Ik niet! In plaats daarvan heb ik heel veel gehaakt en gelezen (twee hobby's die ik het afgelopen jaar verwaarloosd had, ha, ha). Ik heb vier omslagdoeken en een bloemensjaal gehaakt en zeven boeken gelezen. Met recht vakantie dus. Moet ik er wel even bij zeggen dat we drie en een halve week weg zijn geweest, maar toch, wat een productie. Oh ja, de vouwwagen en kamperen is ons prima bevallen!

Bij terugkomst vond ik een aantal opdrachten in mijn mail en ben afgelopen week dan ook al stiekem weer een beetje begonnen. Heb het wel gemist! Heb leuke plannen, ook eentje voor een workshop-serie (zes keer) naar aanleiding van een boek (Francine Rivers). Hierover binnenkort meer. Moet eerst zelf het boek nog even lezen  Het staat op de planning voor de herfst. (Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen dus mocht je nu al vreselijk nieuwsgierig zijn en zeker willen zijn van een plekje, laat het me dan even weten.)

Morgen begint het 'harde leven' weer, de vakantie zit erop. Ik heb zo'n idee dat ik me niet ga vervelen 

0 Berichten

Vakantie

0 Berichten

Zomerkit

0 Berichten

Zomer Mixed Media Kit

Gisteren kreeg ik het materiaal binnen voor mijn volgende Mixed Media Kit die ik ontwerp voor Scrobby. Eigenlijk lag het niet meer in de planning om de Kit nog voor de vakantie te maken, maar het zonnetje liet het vanmiddag afweten dus ben ik mijn studio ingedoken. Moet zeggen dat mijn vingers ook wel jeukten bij het zien van al het moois :-) Deze keer heb ik niet gewerkt met een canvas, maar met een zogeheten 'Matchbook'. Erg leuk om te doen! Ik hoop dat ik nog even de tijd vind om de handleiding te schrijven, zodat Scrobby de Kit a.s.a.p. online kan zetten. Het is een aanrader!

0 Berichten

Travel Journal

Ik heb een 'art journal' gekocht en ga hem deze vakantie gebruiken als 'travel journal'. Het plan is om elke dag onze belevenissen creatief vast te leggen. 

Ben alvast even begonnen met het pimpen van de voorkant, het voorstellen van de reizigers, hun vakantieverblijf en een 'travel lodge'. Heb er zin in en denk er sterk over een aantal weken offline te gaan en alleen maar te creatieven, te lezen, te genieten.. 

Helaas kan ik niet mijn hele studio meeslepen dus ik ga proberen alleen het hoognodige mee te nemen. Misschien dat ik nog wel even een 'blogje' schrijf over wat er op mijn 'supply list' staat, mocht je ook aan een 'travel journal' willen beginnen.

tip: op Pinterest en google is megaveel inspiratie te vinden qua art journaling. Zoek maar eens en dan wordt je vanzelf enthousiast!

0 Berichten

Vakantie!

canvas 40x50cm / €40
canvas 40x50cm / €40
De zomervakantie is begonnen! Fijne van vakantie allemaal! En mocht je op reis gaan:

"For He will order His angels to protect you wherever you go." Psalm 91:1
0 Berichten

Trust

Abstract werk: 'Trust'

Op de achtergrond heb ik in het wit de tekst van het lied 'Oceans' van Hillsong geschreven.

"Oceans (Where Feet May Fail)"

You call me out upon the waters
The great unknown where feet may fail
And there I find You in the mystery
In oceans deep
My faith will stand

And I will call upon Your name
And keep my eyes above the waves
When oceans rise
My soul will rest in Your embrace
For I am Yours and You are mine

Your grace abounds in deepest waters
Your sovereign hand
Will be my guide
Where feet may fail and fear surrounds me
You've never failed and You won't start now

So I will call upon Your name
And keep my eyes above the waves
When oceans rise
My soul will rest in Your embrace
For I am Yours and You are mine

[6x]
Spirit lead me where my trust is without borders
Let me walk upon the waters
Wherever You would call me
Take me deeper than my feet could ever wander
And my faith will be made stronger
In the presence of my Savior

I will call upon Your name
Keep my eyes above the waves
My soul will rest in Your embrace
I am Yours and You are mine

 

meer lezen 0 Berichten

Workshop

Ook de workshop van vanmorgen was geslaagd! Annemarijn kwam samen met haar zus en moeder. Ze begonnen met een vrij identieke basis (familie he?!), maar de eindresultaten zijn toch nog erg verschillend. Het was gezellig en rustgevend  En Ezra heeft zich keurig gedragen! 

0 Berichten

Workshop

Gisteravond een gezellige workshop gehad! Prachtige eindresultaten! De workshop ruimte staat al weer klaar, want zometeen komt er weer een groep 

meer lezen 0 Berichten

Martha

'She was having trouble letting it go'

Mijn derde (met links getekende) bijbelse dame is klaar: Martha

Nog drie op de planning (Hanna, Dorcas & Ruth). Ik hoop dat ik in de vakantie tijd heb om ermee aan de slag te gaan  Ik had voor al deze dames al een achtergrond op A4 formaat klaar, maar blijkbaar hadden deze dames 'sterallures' en waren ze pas tevreden op een canvas van 50x50cm.

Wat zou het leuk zijn om, wanneer de dames klaar zijn, per dame met een groepje vrouwen een soort van bijbelstudie te doen. In hun leven en karakters te duiken en te kijken welke link je met je eigen leven en karakter kan leggen. Toch?

 

(en eigenlijk heb ik stiekem al plannen voor nog vijf dames, vijf profetessen)

meer lezen 0 Berichten

Ik ga slapen

meer lezen 0 Berichten

Dankbaar

Gisteravond zat ik even heerlijk te fröbelen in mijn studio, Marit zat bij mij aan tafel te loomen en Femke zat in de aangrenzende ruimte te loomen. Zij was tevens de dj en verzorgde de muziek via you tube. Het was echt even zo'n 'dankbaar momentje'. Gewoon zo'n momentje dat je je helemaal blij en gelukkig voelt met wat je hebt en hebt gekregen. Just perfect! Dank U Heer voor de creativiteit die U mij heeft gegeven, die ik mag delen met mijn dochters, met mensen om mij heen, dank U dat ik mijn creativiteit in mag zetten, zodat de wereld ietsje mooier wordt voor kinderen die leven in armoede, voor kinderen en vrouwen die tegen hun wil werkzaam zijn als seksslaaf, voor gezinnen die werken in steenfabrieken. Voor Uw kostbare kinderen. Dank U!

0 Berichten

Workshop Square weekend

De workshop vanmorgen tijdens het Square weekend was erg geslaagd! Ik heb genoten! Het liep allemaal soepel en vlot en de meiden vonden het erg leuk om te doen. Ze gingen allemaal met een mooi kunstwerkje en tevreden weer richting hun tentjes  Voor herhaling vatbaar! Mijn dank is groot aan mijn lieftallige assistentes Maaike, Linda & Anita en de top verzorging vanuit Square.

0 Berichten

Gipsbuik

Ik mocht Leny haar gipsbuik decoreren. Heb bij het decoreren het geboortekaartje als uitgangspunt gebruikt. Leny is er blij mee en ik ook! 

Heb je ook nog een witte gipsbuik staan en zou je willen dat ik hem voor je decoreer neem dan even contact met me op.

1 Berichten

Doop kado's

meer lezen 0 Berichten

Esther

En ook Esther is klaar  Creatieve dag gehad, gewerkt aan diverse opdrachten en Esther even haar finishing touches gegeven. 

"She turned her fear into faith"

De songtekst die op de achtergrond geschreven staat:

So I will let You draw me out
Beyond the shore into Your grace
Champion of heaven
You made a way for all to enter in

You are for us
You are not against us
Champion of heaven
You made a way for all to enter in

You make me brave
You make me brave
You call me out beyond the shore into the waves
You make me brave
You make me brave
No fear can hinder now the promises You’ve made

We say ‘No’ to fear
We say ‘Yes’ to love
We will go with You
Where You’re leading us

(Amanda Cooke)

0 Berichten

Geboortehart

meer lezen 0 Berichten

Workshop op locatie

Gisteravond samen met Inge een workshop gegeven op locatie (kdv De Luchtballon Veenwouden) aan zestien dames! Ik had nog nooit zo'n grote groep gehad, maar het ging goed. Er kon gekozen worden uit twee thema's: 'Lovely Butterflies' & '3Huisjes'. Iedereen was heerlijk creatief bezig, het was gezellig. De eindresultaten waren mooi en wederom divers. Zo leuk om te zien, dat ook al werk je aan precies hetzelfde thema, de uitkomsten heel verschillend zijn. Iedereen ging tevreden en enthousiast naar huis. Missie geslaagd  Ik ben vooral moe nu, ha, ha..
0 Berichten

Workshop

Gisteravond een workshop gegeven. Twee keer 'Dame op Hout' en een keer 'Lovely Butterflies'. Het was erg gezellig en creatief! Ze komen alledrie weer op de volgende workshop op 16 mei. 'Ik heb een nieuwe verslaving' riep Martha  Ik kan me er iets bij voorstellen, ha, ha...

0 Berichten