Tamar

De voorbereidingen voor de Tamar workshop deed ik in de zon, aan de rand van het zwembad in Thailand wanneer we even een vrij momentje hadden. Morgenochtend is de eerste workshop van de Tamar serie, met winterse taferelen op de achtergrond. Wat een contrast!

Heftig verhaal van Tamar, op jonge leeftijd uitgehuwelijkt aan een wrede man, met als doel een brug slaan tussen beide families. Naar haar wensen werd niet geluisterd. In Thailand sprak ik met Michelle (een voormalig Filipijns sponsorkind en afgestudeerd m.b.v. Compassion) die zich nu inzet voor vrouwen die uit de vrouwenhandel worden gered. Zij vertelde mij dat in sommige landen, o.a. haar land, kinderen (nog steeds) als bezit worden gezien en dat het lot van de oudste dochter is 'inkomsten verdienen voor de familie'. Meestal belanden deze meisjes in de prostitutie of worden ze verkocht aan mensenhandelaren en wacht hun hetzelfde lot. Hartverscheurend. Michelle wachtte hetzelfde lot. Gelukkig kwam zij bij een Compassion Project terecht en nam haar leven een hele andere en hoopvolle wending.

Reactie schrijven

Commentaren: 0