Inspired by Matisse

Opdracht: 'Inspired by Matisse' 

 

Verwerk elementen van Matisse in je eigen werk. Wat heb ik gedaan?

 

- Op een losse manier geschilderd, kwast aan het eind vasthouden. (normaal gesproken zou de huidskleur op een gezicht dat ik maak minder 'vlekkerig' zijn)

- Vlekkerige/onnauwkeurige patronen. Door het kleurgebruik wordt het toch een geheel, je hersenpan vult het patroon in.

- zwart/wit om kleur te complimenteren

- krassen in de verf - in eerst instantie heb ik gekrast in de paarse verf, zodat de aqua laag naar voren kwam. Omdat ik ook nog een behang patroon wilde doen ben ik daar op teruggekomen (wat ook iets is wat Matisse veel deed, dingen overnieuw doen, laag verf erover en weer verder) Het krassen heb ik nu gebruikt om een patroon in de blouse te maken.

 

Ik heb nog zo'n basisschets gemaakt en ga die verven in een heel andere stijl. Matisse maakte vaak twee dezelfde afbeeldingen in een totaal andere stijl.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0