Studying under..

De eerste opdracht van de workshop was om patronen die Matisse in zijn werk gebruikte in waterverf te schilderen. Matisse komt uit een familie van wevers en dat zie je in zijn werk. Hij houd van patronen en motieven en kleur. (ik ook!!)

 

In eerste instantie werd ik helemaal gek van zijn onnauwkeurige en onafgemaakte patronen, maar aan de ander kant had het losse ook wel weer wat. 

 

De volgende opdracht is een werk van Matisse naschilderen. In de cursus doen ze 'een naakt voor de spiegel', maar ik ben van plan Sylphide te doen. (zie foto eerder deze week)

 

Er staan negen weken voor de cursus, maar er is zoveel materiaal dat ik besloten heb het een stuk rustiger aan te doen. Heb bij de bieb wat boeken gehaald over oa. Matisse en Gaudi (die staat voor week 2 op de planning). Leuk om er nog wat dieper in te duiken!

Reactie schrijven

Commentaren: 0