Hardloopschoenen en kwasten

Wat hebben hardloopschoenen en schilderspullen met elkaar te maken?

Sinds afgelopen zaterdag ben ik begonnen met ‘hard’ lopen samen met de welbekende Evie. Het is zo’n beetje acht jaar geleden dat ik iets sportiefs heb ondernomen (ja ik weet het..erg) dus het werd wel weer eens tijd om iets te gaan doen. Heb een conditie van niks. Als er iets is waarvan ik denk dat ik het niet zou kunnen is het wel hardlopen. Maar ik doe het toch! En dat geeft nou juist de kick. Ik verleg mijn eigen grenzen, ik doe iets waarvan ik dacht dat ik het niet zou kunnen, maar ik blijk het te kunnen. Ik weet mezelf te motiveren, het vol te houden, want om eerlijk te zijn is het nou niet direct bepaald leuk ha, ha. Ondanks dat ik in de kijker loop (kijk wie daar voorbij komt hobbelen!) ga ik toch. Samen met Evie ben ik fier op mezelf. Ik ontdek dat ik meer kan dan ik dacht, ik durf de uitdaging aan te gaan, heb het lef om mezelf te kijk te zetten. Ik doe het.

En dit heeft alles te maken met mijn creatieve verhaal. Ook daarin doe ik dingen waarvan ik niet had gedacht dat ik het zou kunnen, verleg ik mijn grenzen, laat ik met niet leiden door angst, maar door enthousiasme. Ik doe, ik probeer, ik faal, ik probeer opnieuw, leg mijn eigen kritische stem het zwijgen op en ga door, ik leer, ik geniet. Vreugde overheerst! Nog maar vier maanden geleden waagde ik de sprong met deze pagina en moet je kijken wat het mij gebracht heeft; positieve aanmoedigingen, workshops, delen van mijn enthousiasme, werken in opdracht, mensen die geraakt zijn door wat ik maak en oneindig veel plezier in het creëren. Wat ben ik blij dat ik de sprong gemaakt heb! Dankbaarheid overheerst. Thankfulness is the wind beneath my (creative) wings!

Misschien mag jij ook op een bepaald gebied ‘de sprong wagen’. Doe het! Je zult er geen spijt van krijgen. Je leert jezelf op een hele andere manier kennen en je blijkt sterker, krachtiger, dapperder, ..., te zijn dan je had gedacht. Leap without fear!

(sorry voor deze ‘preek’, ha, ha)

Reactie schrijven

Commentaren: 0